Zoeken
  • Michael

Veel websites met dode links

In februari 2020 deed Mister E-tail onderzoek naar de kwaliteit van grote websites van zowel bedrijven als overheidswebsites. Opvallend is dat 72% van de geteste websites verwijzingen bevatten naar niet (meer) bestaande pagina's.

In 35% van de gevallen ging het op externe links naar andere websites en maar liefst 65% bestaat uit dode links op de eigen website.

Dit is niet alleen erg frustrerend voor de gebruiker van de website maar ook slecht voor de ranking in zoekmachines.


Om er zeker van te zijn dat een website geen dode links bevat heeft Mister E-tail de SiteCheck service in het leven geroepen. Wekelijks of maandelijks wordt ieder pagina in een website gecontroleerd op foutieve links. Dit gaat vaak om duizenden pagina's per website. Een rapport met de bevindingen wordt opgesteld en deze wordt naar de verantwoordelijke persoon binnen het bedrijf gestuurd waardoor de foute links kunnen worden verwijderd of hersteld.


Naast de kwaliteitscontrole op werkende links wordt ook de performance van de website gemonitord. In de rapporten is dan ook terug te vinden of en wanneer er storingen waren en hoe lang deze hebben geduurd.


Op deze manier heeft een verantwoordelijke voor een grote website dus altijd inzicht in de kwaliteit van de werking van de website.


Wilt u ook controle op de werking van uw website? Neem een abonnement op SiteCheck

.

14 keer bekeken0 reacties

© 2020 Mister E-tail